WENTE RIVA RANCH Pinot Noir

Lækker silkeblød og elegant vin på Pinot Noir.
På lager
SKU
430313
199,75 kr
Vinen er intens rød i glasset og har fine violette strøg. Duften er intens og vidner om en vin i harmoni. I smagen mødes man af noter af kirsebær, jordbær og vanilje med diskrete ristede noter fra fadlagringen og lidt cigarkasse. En elegant Pinot Noir med en frisk og sprød karakter, der byder på en naturlig syre, delikate afrundede tanniner og en lang vedvarende eftersmag med masser af intens frugt.

Serveres til lette retter og er fortrinlig til det populære italienske køkken eller til milde oste.

Serveres ved 16-18°C.

Arroyo Seco anses af mange for at være et af de bedste områder til at dyrke Chardonnay i hele Californien. Wente købte allerede marker her i 1960'erne og Riva Ranch anses for at være deres ”kronjuvel” i området. Jordbunden består af grus, skifer og kalksten, hvilket giver en fin mineralitet i vinene. Arroyo Seco er ideel for den burgundiske Pinot Noir drue, fordi den lange kølige vækstsæson gør, at druerne modnes bedst muligt og får lækre dybe frugtnoter.

I slutningen af september og starten af oktober høstes druerne til denne vin manuelt. Efter høsten bringes druerne direkte til det lokale vineri, hvor de fermenteres (gæres) på rustfrie ståltanke. Druemosten pumpes ovenpå druekvaset to gange dagligt for at trække mest mulig smag og farve ud af druerne. Efter endt gæring lagres vinen i 20 måneder på en blanding af amerikanske og europæiske egetræsfade.

Området og producenten:
Med grundlæggelsen for mere end 125 år siden er Wente Vineyards det ældste familiedrevne vinfirma i Californien og i dag drives det af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende øst for San Francisco i Livermore Valley, der anses for at være et førsteklasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier kombineret med ny viden. Deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast kårede vineriet til American Winery of the Year.

Wente Vineyards har vinmarker, der ligger på gammel, udtørret flodbund, hvor koncentrationen af mineraler er høj, hvilket er med til at give vinene kompleksitet. Andre af deres marker ligger på gammel sandstensjord og med de varierende typer af jordbund kan Wente dyrke forskellige druesorter. Wente-familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført sit eget ”Farming for the Future program” for at beskytte jorden bedst muligt. Ved at passe på jorden har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:WENTE RIVA RANCH Pinot Noir
Din bedømmelse