Tullibardine 225 - Highland Single Malt - 43% Sauternes Finish

Intens og flot med lidt sødme i fed struktur på tungen og lækker eftersmag med masser af vanilje med hints af ananas- og appelsin aromaer som kommer fra de sidste 12 måneder på Sauterne fadene.
På lager
SKU
861308
375,00 kr
Duft: fornemmes sødlige honning-/citrustoner

Smagen er ret intens med en fedme agtig struktur, der lægger sig blidt på tungen

Eftersmag: Der er masser af vanilje med et lille hint af ananas- og appelsinaroma

Denne whisky har tilbragt de sidste 12 måneder af lagringsperioden på Sauternesfade fra 1. Cru Classé slottet Chateau Suduiraut. Det har givet whiskyen en fantastisk gylden farve og et hav af dejlige aromaer.

Flere flotte anmeldelser
225 Sauternes Finish har fået flere flotte internationale anmeldelser, blandt andet har denne dejlige sødlige whisky fået 95 points i Ultimate Spirits Challenge og sølvmedalje ved International Wine & Spirits Competition (IWSC).

Tullibardine er et lille selvstændigt destilleri, der i dag ejes af bourgogne-familien Picard. Det er et af de meget få tilbageværende små uafhængige destillerier i Skotland.

Stedets historie trækker tråde tilbage til slutningen af 1400-tallet, hvor der blev brygget øl på stedet. Det nuværende destilleri er opført i 1947, og siden da er Tullibardine blevet handlet adskillige gange, ligesom det i flere perioder har været lukket ned.

Men det er faktisk slet ikke destilleriets gloværdige historie, der er interessant. Det er langt mere interessant, hvad der sker lige nu, og hvad planerne er for fremtiden. Lige nu har Tullibardine et lille lækkert sortiment af gode prisvenlige aftapninger. Dette kombineres med nogle få limiterede aftapninger hvert år. De nuværende ejere har investeret kraftigt for at bygge flere lagerbygninger, egen tappehal og et helt nyt besøgscenter, som forventes færdigt i 2017. Fremtiden tegner derfor meget lys for Tullibardine, og det har man også kunnet se af de mange fine medaljer og anmeldelser, destilleriet har modtaget de seneste år.

Jim Murray skriver: "We are getting to the stage now where Tullibardine is now becoming one of the true great Single Malts of Scotland.
Specifikationer
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tullibardine 225 - Highland Single Malt - 43% Sauternes Finish
Din bedømmelse