TARAPACA Carmenere Gran Reserve Chile

Duft af kirsebær med strejf af vanilje i fyldig lækker vin.
På lager
SKU
901057
129,75 kr
Duft: Kirsebær, peber og tobak samt et strejf af vanille fra fadlagringen.

Smag: Fyldig med god moden tannin i harmoni med krydderierne der ender med en eftersmag flot balance.

Tarapaca Carmenere Gran Reserve er god til: Okse- og kalvekød, kylling, modne oste og til det kraftige danske julebord.
Carmenere druen er den drue, der gerne vil står lidt i glasset før de gode noter kommer frem, til gengæld vil den ofte tilpasse sig maden.

Serverings temperatur 16-18ºC.

Vinen:
Druerne er høstet manuelt i midten af april. Klaserne anbringes i kurve, som rummer 14 kg, for at bevare de udsøgte druer intakte og undgå unødig iltning. Vinen fermenteres på ståltank og overføres derefter til nye 225 liters franske egetræsfade i 12 måneder for lagring og udvinkling. Herefter tappes den på flaske efter en let filtrering.

Tarapaca vinhuset og området:
I Chiles klima har Carménère mulighed for at modne perfekt. Det er en drue, hvor høsttidspunkt er altafgørende for om balancen i vinen bliver korrekt. Viña Tarapacá har nu erfaringen til at producere Carménère på højt niveau. Dette er en vin i flot balance med massere af moden frugt og en stor blødhed. Samtidig fornemmes tydeligt Carménère druens karakteristika; en lille smule frisk krydderurt.

Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile. Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje"; den kolde, polare Humboldt-strøm, som løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne.

Carménère-druerne kommer fra det chilenske vindistrikt Maipo Valley, den mest berømte vinregion, lige syd for hovedstaden Santiago, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder. Jordbunden i området består mest af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omkringliggende bjerge.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Carmenère
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:TARAPACA Carmenere Gran Reserve Chile
Din bedømmelse