Rødvin

Super Toscana, Teseo IGT, Castellani

TESEO IGT, Super Toscana, Castellani

99,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 638300

Fremstår med en smuk granatrød farve. Duften er som rene røde kirsebær og lidt krydderi fra fadet. Smagen er mediumfyldig med god frugtsødme og lidt krydderi fra fadlagringen. Blød afstemt eftersmag.

Vinen er en glimrende ledsager til lyse kødretter og pasta med tomatsauce.

Serveringstemperatur 16-18°C.Huset Castellani har sammensat sin vin af følgende druesorter: 90% Sangiovese og 10% Cabernet-Sauvignon. De to druesorter er vinificeret hver for sig. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, for at bevare den ædle drue i den endelige vin. Når gæringen er forbi, stikkes de to vine sammen og lagringen på egetræsfade begynder. Vinen lagres i to år på 550 liters slovenske egetræsfade. Inden aftapningen på flaske udvælges kun den bedste kvalitet. Villa Teseo modner i 6 måneder på flasken, før den frigives til salg.

Området og producenten:
Teseo tilhører den nye generation af rødvine fra den mellemitalienske vinregion, Toscana. Supertoscana-vinen blev udviklet som forsøg i begyndelsen af 1960erne og 70erne, hvor man begyndte at blande de lokale druesorter med franske druesorter, for at opnå en mere international stil. Fra begyndelsen blev vinene solgt under den laveste kvalitetskategori Vino da Tavola, fordi lovgivningen ikke rummede mulighed for blandingen med de franske druesorter. Villa Teseo har betegnelsen SuperToscano Indicazione Geografica Tipica, en vinkategori der blev indført ved lov i Italien i 1992. Kategorien svarer nogenlunde til det franske Vin de Pays.


+ -

Beskrivelse

Detaljer

Super Toscaner med 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon - begge lagret på fade i 2 år inden aftapning på ejendommen. Rene røde kirsebær smyger sig om tungen i harmoni med træets toner.

Additional

Yderligere information

Årgang 2009
Vinhuse Nej
Land Italien
Område Toscana
Drue(r) Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 12,5 %