TERRATINI Selezione Limitata

Primitivo for alle pengene! En super lækker bombe af en vin fra støvlelandet.
På lager
SKU
520013
119,75 kr
Det er en flot vin med dyb rød-violet farve. En dejlig vedholdende, kompleks og letkrydret frugtduft med noter af blommemarmelade og en anelse krydderi fra fadlagringen. Vinen er fyldig med en rund og blød smag med et behageligt strejf af sødme, godt tanninindhold samt en lang og behagelig eftersmag.

En god ledsager til italienske retter, rødt kød eller oste.

Serveringstemperatur: 15-18°C.
Terratini er lavet 100% på Primitivo-druer fra gamle vinstokke. Selezione Limitata indikerer, at druerne er særligt udvalgt til Terratini. Druerne høstes fra marker med god soleksponering. Først når druerne har den rigtige balance mellem sødme og frugtsyre høstes de i slutningen af august til starten af september.

Vinificationen begynder med presning og udblødning af skallerne for at opnå den mørke røde farve samt de bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at give kølig frugt i vinen. Herefter lagres vinen først på rustfri stål og dernæst på franske egetræsfade i 6 måneder inden aftapning.

Området og producenten:
Vi befinder os i hælen af det karakteristiske støvleland. Byen Manduria med sine godt 30.000 indbyggere ligger nærmest i midten af hælen i regionen Puglia.

Indtil 1990’erne var Primitivo og Zinfandel officielt to forskellige druesorter. En DNA test afslørede imidlertid, at de to druer faktisk er identiske. I Italien er Primitivo-druen én af de mest plantede druer. Den giver smukke mørke vine med masser af saft og kraft og et højt alkoholindhold. I den syditalienske provins Puglia trives druen særligt godt. Primitivo-druen har en tyk skal og kan derfor modstå den megen sol og varme i området. Jordbunden er vulkansk med god dræning og er den perfekte grobund for druen, som generelt modner tidligt.


Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Primitivo
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:TERRATINI Selezione Limitata
Din bedømmelse