Rødvin

Thorn Clarke Tera Barossa Shiraz, Australien

TERRA BAROSSA SHIRAS Thorn Clarke

Only 1 left

129,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 63511

  • Køb 3 for 100,00 kr pr. stk. og spar 23%
Duft Stor duft med noter af mørk frugt som blommer og brombær samt et krydret strejf af mynte og vanilje fra fadlagringen.

Smag: Opleves levende med bløde modne tanniner og friske røde kirsebær.

Server til: Fremragende ledsager til dit bedste stykke oksekød eller andre intense kødretter.

Serverings temperatur: 16-18°C.

Vinen:
Fremstillet af Shiraz fra Thorn-Clarkes egne vinmarker. Druerne høstes fuldmodne i marts måned, og afstilkes inden gæringen. Mosten gæres til vin over en 7 dages periode ved 22-25°C. Mosten pumpes over skindet 2 gange om dagen, og der udtrækkes på denne måde optimalt af farve og frugt fra skallerne. Herefter lagres vinen i 12 måneder på amerikanske egetræs fade for at give ekstra krydderi og intensitet i vinen.

Vin huset:
To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke. Som vinmager har de ansat Derek Fitzgerald, der har arbejdet i flere forskellige regioner i Australien, og nu har fundet sit hjem i Barossa Valley.

Barossa Valley er beliggende i South Australia, og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarkes filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz, og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz-druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling. Terra betyder jord, og Terra Barossa-serien har fået sit navn, for at ære den fantastiske diversitet i jordbunden i dalen.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Fyldig elegant vin med en knivskarp balance.

Additional

Yderligere information

Årgang 2015
Vinhuse Thorn Clarke
Land Australien
Område Nej
Drue(r) Syrah/Shiraz
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 14 %