Cabernet Sauvignon-Merlot er fra Viña Tarapacás egne marker i Maipo Valley. Lagret 6 måneder på små franske og amerikanske egetræsfade for at give vinen flere smagsnuancer og mere kompleksitet.
Duft: Stor og kraftfuld med strejf fra fadlagringen og solmoden frugt.
Smag: Fyldig med god balance mellem Cabernet Sauvignon-druens kraft og blødheden fra Merlot-druen.
Server til: Ledsager til oksekød og andre kraftfulde kødretter.
Serverings temperatur: 16-18°C.
Vinen:
Cabernet Sauvignon-Merlot er druerne høstet i slutningen af marts, og gæringen foregår i ståltanke. Vinen lagres efterfølgende 6 måneder på små franske og amerikanske egetræsfade for at give vinen flere smagsnuancer og mere kompleksitet.
Vin huset:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinproduktion.
Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er meget specielt. Her har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andesbjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Dalen har desuden 4 klart definerede årstider med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.