TARAPACA Merlot

Modne vilde bær og Merlot druens evne giver denne vin flot balance
På lager
SKU
909534
69,75 kr
Tarapaca Merlot er funklende rød i glasset med en svag lilla kant. Den intense duft viser noter af modne vilde bær og lidt kanel, karamel og trækasse. Smagen er medium fyldig med balancerede bløde tanniner. En lang frugtfyld eftersmag viser en vin i flot balance.

Denne vin anbefales til pastaretter, lyst kød og milde oste.

Serveringstemperatur 16-18ºC.

Merlot-druerne til denne vin høstes i Central Valley i slutningen af marts og starten af april måned. Den alkoholiske gæring foregår i ståltank ved kontrolleret temperatur. Efterfølgende lagres en del af vinen på amerikansk egetræ for at give mere kompleksitet og den klassiske vanille-sødme fra dette fad. Vinen bliver nænsomt filtreret inden aftapning på ejendommen.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:TARAPACA Merlot
Din bedømmelse