Øvrige

Late Harvest, dessert vin, Tarapaca, Chile

Late Havest Tarapaca, dessert vin

79,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 905109

Gylden essens til at afslutte et perfekt måltid eller til dejlige desserter.

Duft: Stor fed duft med honning og lidt krydderi.

Smag: Rigt varieret, har en fin balance mellem syre og sødme og en lang intens eftersmag.

Server til: En fremragende ledsager til foie gras, kager, desserter, blåskimmelost og som aperitif.

Serverings temperatur 10-13°C.

Vinen:
Late Harvest er fremstillet på følgende druesorter: Sauvignon Blanc og Gewürztraminer. Sauvignon Blanc er en af Frankrigs udbredte druesorter, hvor den især kendes fra Bordeaux og Loire. Gewürztraminer er en ædel druesort i Alsace. Druerne til Late Harvest er plukket manuelt i maj, hvor det naturlige sukkerindhold er over 300 g pr. liter most. Mosten er særlig intens, rig på smags- og aromastoffer.

Vinificationen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur. Størstedelen af mosten gæres på rustfri ståltanke, mens 12,7% gæres på 2. gangs 225 liters franske egetræsfade. På grund af sukkerindholdet og den lave temperatur arbejder gærcellerne langsomt, mens alle smags- og aromastoffer bevares til den færdige vin. Gæringen standser, når vinen har nået en alkoholstyrke på 12,5% vol. og 90 g restsukker. Vinen stabiliseres let, inden den tappes på flaske.

Vin huset:
Druerne til Late Harvest (sen høst) kommer fra nogle af Viña Tarapacá´s fornemste parceller i Isla de Maipo i hjertet af Maipo Valley, syd for hovedstaden Santiago de Chile, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder.

Jordbunden i regionen består af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omliggende bjerge.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Sødme fuld med noter af moden pære og eksotiske frugter

Additional

Yderligere information

Alder Nej
Vinhuse Tarapaca
Huset Nej
Årgang 2015
Indhold 50 Cl
Alkohol procent 12,5 %
Drue(r) Arinto
Land Chile