Pinot Noir Gran Reserve Tarapaca

Fyldig vin med sorte kirsebær og jordbær der er i fuld balance med krydderierne og den store bouquet af smags oplevelser. Top vin fra Tarapaca med sine 15 % vil stå godt til alle lyse retter og salater.
På lager
SKU
101549
129,75 kr
Duft: Op af glasset strømmer noter af sorte kirsebær, jordbær og lidt toastede noter.

Smag: Elegant i fyldig og flot balanceret med fint integrerede næsten salte tanniner. Her kommer en masse smags indtryk domineret af vilde bær, lakrids, blommer, ristede toner, tørret frugt og tranebær. Eftersmagen er lang og vedvarende med en balance, der vidner om vinens særdeles høje kvalitet.

Tarapaca Pinot Noir Gran Reserve til: Lyse kødretter, det lette italienske køkken, milde oste og kød salater.

Serverings temperatur: 16-18°C.

Vinen:
Fremstillet 100% på Pinot Noir. Druerne er høstet i marts fra fire forskellige vinmarker, som alle er ejet af Viña Tarapacá, og som hver især yder deres unikke bidrag til vinen. Tre af markerne ligger i den kølige Leyda Valley, der ligger tæt på Chiles kyst, og den sidste mark ligger i Casablanca Valley.

Tarapaca vinhuset og området:
Vinmarken ”Cheuque” ligger nordvendt i Leyda Valley og bibringer vinen bløde toner af blommer, noter af honning og salte tanniner. Vinmarken ”Canelo” ligger vestvendt i Leyda Valley og tilfører elegance, noter af kirsebær og florale toner. Vinmarken ”Araña”, der er den sidste Leyda-mark, tilfører noter af røde bær, som kirsebær og hindbær og vinens distinkte tanniner. Sidst men ikke mindst bibringer vinmarken ”Viejo”, der ligger i Casablanca Valley, noter af modne brombær og kirsebær samt masser af fylde. Tilsammen skaber druerne fra de fire marker en vin i fuldendt balance.

Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de gennemgår en 5-10 dage lang, kold maceration (udblødning), hvorefter fermenteringen (gæringen) igangsættes, og den tager typisk 7-10 dage. For at udtrække bløde tanniner pumpes druemosten forsigtigt over druekvaset under gæringen. Efter endt gæring sies druekvaset fra vinen, som så overføres til egetræsfade, der typisk har været brugt i Bourgogne, og vinen lagres i 8-12 måneder.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile, som tilbage i 1874 satte deres første vinstokke på marker i bunden af Maipo Valley og her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group. Målet var at skabe vine af høj kvalitet til den stigende forbrugerinteresse. ”El Rosario de Naltagua”, en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley, var den første, der blev opkøbt, og i dag ligger den i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Mikroklimaet er helt unikt for det er muligt at vande markerne med smeltevand fra Andes-bjergene, og samtidig ligger markerne så de får gavn af den kølige brise fra kysten, som er med til at give sunde modne druer med god balance mellem syre og sødme.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 15 %
Indhold 75 cl
Druer Pinot Noir
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pinot Noir Gran Reserve Tarapaca
Din bedømmelse