TARAPACA EL ROSAL

Let og saftig med smag af kirsebær, krydderurter og jordbær
På lager
SKU
905031
99,75 kr
Super flot i glasset med god farve og ekspressiv duft. Duften er indsmigrende, og byder på noter af hindbær, skovjordbær og et strejf af frisk hvid peber. I munden er tanninerne bløde og de friske bær fra skovbunden, smyger sig om tungen. Flot balance og god længde.

En god ledsager til lyse kødretter eller milde oste.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Denne vin indgår i en serie af Terroir vine, hvor vinmagerne viser hvordan jordbund og klimaet i den enkelte vinmark kan skabe unikke vine.

El Rosal er fremstillet på Pinot Noir, der er dyrket i Casablanca Valley. Viña Tarapacá ejer en stor ejendom, der tidligere har været ejet af en stor Champagnekoncern. De kunne se, at klimaet var godt til Pinot Noir og Chardonnay til mousserende vine. De mest modne og bedste Pinot Noir-druer bruges i dag til at lave rødvin på, og det er resultatet, du finder i denne flaske. Druerne er høstet i hånden, og gæringen er foretaget i åbne fade med daglig nedpresning af drueskallerne på toppen. Dette udtrækker ekstra farve og smagskomponenter fra skallerne.
Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group, hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde, var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar. El Rosal marken ligger netop i dette område. Viña Tarapacá er i dag en del af den store VSPT gruppe med store aktiviteter i hele Sydamerika.

Casablanca Valley er Chiles første koldklima område. Beplantet så sent som i midten af 1980erne og har siden skabt stor omtale, da vinene herfra er helt unikke. Klimaet er perfekt til druer, der kræver en kølig og lang vækstsæson som f.eks. Pinot Noir. Viña Tarapacá dyrker i dette område også deres druer til de mousserende vine.

Specifikationer
Årgang 2011
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Pinot Noir
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:TARAPACA EL ROSAL
Din bedømmelse