Rødvin

STEENBERG  Nebbiolo

STEENBERG Nebbiolo

219,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 1330

En flot klar vin i glasset med stor åben bouquet af røde kirsebær, blommer og lædernoter fra fadlagringen. Smagen er mediumfyldig med meget stor finesse og intensitet. Tanninen er present, men meget moden i sit udtryk, og leder til en blød afstemt eftersmag.

Envin der passer bredt til kødretter, men går virkelig godt sammen med svamperetter.

Serveres ved 16-18°C.

Nebbiolo-druerne til denne rødvin er høstet i hånden fra 14 år gamle vinstokke i Constantia dalen i Sydafrika. Her plejes de efter de bedste forskrifter, og når druerne kommer til vineriet, gæres de i ståltanke i 10 dage for at udtrække farve og ekstrakt fra skallerne. Derefter gennemgår vinen malolaktisk gæring på nye egetræsfade, inden den lagres i 12 måneder på 225 liters franske egetræsfade.

Området og producenten:

Steenberg er det ældste vinhus i maleriske Constantia Valley, som anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt. Firmaet blev grundlagt i 1682, og startede vindyrkning i 1695. Jorderne blev oprindelig givet til den navnkundige enke, Catharina Ras, som var indvandret fra Lübeck.


Vinmarkerne er anlagt på sydøst-vendte skråninger mod det kølige Atlanterhav. Det milde klima med kølige vinde fra havet, den sikre vinterregn og solen giver de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Regnen, som falder i løbet af vinteren, gør at kunstvanding i Constantia Valley kun benyttes sparsomt i særligt tørre perioder.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Stor fylde og lang intens eftersmag. Stor bouquet af bær

Additional

Yderligere information

Årgang 2009
Vinhuse Ikke tilgængelig
Land Syd Afrika
Område Nej
Drue(r) Nebbiolo
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 2009