STEENBERG Catharina

Frugtig og saftig vin med et udtryksfuldt urtet præg. God fyldig krop med masser af solbær
På lager
SKU
1231
249,75 kr
En meget stor og kompleks vin med duft af alverdens røde bær. Her er noter af blommer, kirsebær og brombær. Smagen er fløjlsblød med fine modne tanniner og en høj frugtintensitet der sikrer en lang kraftfuld eftersmag.

Dette er vinen til glasset når der er kræset for maden. Grundet sin store harmoni passer denne vin fremragende til de fleste kraftfulde kødretter.

Serveresved 16-18°C.

Catharina sammensættes af flere forskellige druer og sammensættes efter årgangens bedste udvalg. I den seneste årgang er Cabernet Sauvignon den dominerende drue, med mindre mængder af Merlot og Cabernet Franc. En drueblanding som er typisk for Bordeaux området også. Alle druer vinificeres separat i vineriet. Al mosten gæres på ståltanke med 2 daglige overpumpninger af skallerne for at trække koncentration og farve herfra. Efterfølgende gennemgår vinen malolaktisk gæring og 12 måneders lagring på 100 % nye franske egetræsfade. Vinen sammenstikkes efter 12 måneder og så lægges den færdige vin i yderligere 6 måneder på fad for at falde til ro, inden aftapning.

Området og producenten:
Steenberg er det ældste vinhus i den maleriske Constantia Valley, som anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt. Firmaet blev grundlagt i 1682 og startede vindyrkning i 1695. Jorderne blev oprindelig givet til den navnkundige enke, Catharina Ras, som var indvandret fra Lübeck.

Vinmarkerne er anlagt på sydøst-vendte skråninger mod det kølige Atlanterhav. Det milde klima med kølige vinde fra havet, den sikre vinterregn og solen giver de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Regnen, som falder i løbet af vinteren, gør at kunstvanding i Constantia Valley kun benyttes sparsomt i særligt tørre perioder.
Specifikationer
Årgang 2005
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:STEENBERG Catharina
Din bedømmelse