Chateau Du Haut Pick Sauternes druer er høstet fra vinstokke, der er mellem 37 og 40 år gamle, og som vokser i sand- og grus holdig jord. Der høstes ad flere omgange, efterhånden som den ædle råd udvikles. Efter høsten presses druerne i en pneumatisk presse, for at sikre en fin og gradvis udtrækning af mosten. Gæring sker i temperaturstyrede tanke af rustfrit stål og efter 16 måneder på franske egetræsfade, tappes vinen på flasker.
Duft: Meget indbydende med fine og komplekse dufte der er præget af blomster og krydderier med noter af kandiserede, eksotiske frugter og hvide blomster.
Smag: Her kommer lidt mango, ristede hasselnødder og akaciehonning i en fyldig og velbalanceret Sauterne med god længde i eftersmagen.
Server til: Som aperitif med lidt foie gras, andebryst stegt med lidt honning, perfekt til skimmeloste, nydes til desserter som f.eks. en cheesecake.
Lagringspotentiale: op til 10 år.
Chateau Du Haut Pick Sauternes Serveres ved temperatur: 12-14°C
Vinhuset:
Château Bastor Lamontagne ligger i Preignac i Gironde. Floden Ciron bugter sig afsted kun få kilometer fra ejendommen. Det giver gode betingelser for dannelse af tåge i de tidlige morgentimer, som er essentiel for udviklingen af botrytis cinerea. Kun tre ejendomme i Sauternes er økologisk certificeret, hvor af Château Bastor Lamontagne er en af dem.