SANTA NOBILE Terre Siciliane

Rosso di Notte Terre Siciliane er en lækker fyldig vin, der tydeligt afspejler, at Sicilien kan levere vine af høj kvalitet. Masser af sol og frugt på flaske.
På lager
SKU
7877
124,75 kr
Rosso di Notte Terre Siciliane IGT fremstår flot dyb i glasset. Duften byder på moden frugt og et krydret strejf fra fadlagringen. Vinen fremstår med en lækker fyldig smag og afsluttes af en behagelig eftersmag med perfekte tanniner.

Server denne vin til retter fra det italienske køkken f.eks. pastaretter eller til rødt kød eller vildt.

Serveres ved 16-18°C.

Rosso di Notte Terre Siciliane IGT er produceret på druerne Nero d’Avola og Cabernet Sauvignon. Druerne er høstet i området Trapani på nordvestsiden af Middelhavsøen lidt vest for hovedbyen Palermo. Trapani-provinsen er kendt for dens høje kvalitet af mad og vin heriblandt den berømte Marsala-vin, som netop produceres i denne region. Druerne høstes i midten af september. De afstilkes og presses og drueskallerne ligger med mosten i 15-18 dage for at udtrække farve. Efter gæring modner en del af vinen på fransk eg, inden den tappes.
Nogen påstår at Italiens vinindustri startede på Sicilien. Helt tilbage i Oldtiden var Sicilien langt fremme med landbrugsprodukter heriblandt vine og i slutningen af middelalderen stiger interessen for vin. I dag hører Sicilien ikke til de mest kendte distrikter, men fokus er flyttet fra at producere kvantitet til at producere kvalitet og øen i Middelhavet kan i dag bryste sig af, at producere store kvalitetsvine på de lokale druesorter.

Øen er bjergrig, jorden er mager og klimaet er præget af meget høje temperaturer om sommeren og ganske sparsom regn. Dette er gode vilkår for vindyrkning. Druerne dyrkes på solbadede bjergskråninger, hvor druerne ofte modner i helt op til 500-1.000 meter over havet. Sicilien har sine egne druesorter, hvor Nero d’Avola er den bedste. Druen frembringer lækre mørke vine med gode tanniner.


Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:SANTA NOBILE Terre Siciliane
Din bedømmelse