SAINT JOSEPH marandy

Fyldig og intens Saint-Joseph vin med masser af karakter og frugt
På lager
SKU
29760
169,75 kr
Marandy fremstår smuk mørkerød i glasset med en let hindbærfarvet kant. Duften er intens og fyldt med toner af sorte frugter, peber og ristede næsten karamelliserede undertoner. I munden opleves vinen elegant og fyldig med flot integrerede tanniner. I ganen fornemmes noter af hindbær og solbær med et let krydret præg.

Server denne elegante vin til lette kødretter af for eksempel svinekød eller fjerkræ, til let krydrede pastaretter eller bløde oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C.

Syrah-druerne til Marandy er høstet ved optimal modenhed i efteråret. Efter høsten sorteres stilkene fra druerne, inden de gennemgår en kold og skånsom maceration (udblødning). Den alkoholiske gæring finder efterfølgende sted ved 26-28°C i en periode på ca. 15 dage. Under gæringen pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at trække mest mulig saft og kraft ud af vinen. Herefter presses druekvaset, inden vinen gennemgår en malolaktisk gæring på egetræsfade, efterfulgt af 6 måneders lagring ligeledes på egetræsfade.

Området og producenten:
Saint-Joseph, der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og som angiveligt er opkaldt efter beskytteren af kuede ægtemænd, er beliggende på højre side af Rhône-floden i det bakkede landskab for fødderne af Massif Central. Jordbunden I i området er præget af sort skiffer og granit, hvilket giver en flot karakter til vinene.

I den nordlige dal af Rhône-distriktet blæser Mistralvinden dagligt og nedkøler druerne i løbet af dagen. Det varme indlandsklima giver kun begrænset nedbør i sommermånederne. Den eneste røde druesort her i nord er Syrah, som ofte ses blandet med grønne druer for at blive blødt lidt op. Denne Saint-Joseph vin er imidlertid fremstillet 100% på områdets Syrah-druer.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:SAINT JOSEPH marandy
Din bedømmelse