Paul John Single Cask -Peated Cask no 784 57,3 %

Røget Indisk single cask med elegance og rig på oplevelser. Her er brugt den seksradet byg der er modner hurtigt og egnet til whisky fremstilling sammen med deres importerede skotske tørv bliver til en lækker oplevelses rig whisky.
På lager
SKU
800958
699,75 kr
Duft: Brændt eg, mælkechokolade, peber, abrikosyoghurt. Duften åbner sig meget med et par dråber vand og viser nuancer af appelsinskal, ristet mysli og pebermynte.

Smag: Intens karamellet smags der som virker mere tør end duften antyder med noter af brændt sukker, mynte, malt og abrikos.

Den seksradet byg der bruges til Paul John Single Malt Whisky, vokser i et ideelt varmt klima og bliver høstet ved den optimale modenhed. Vejret i Goa er også rigtig godt egnet til fremstilling af whisky, fordi varmen hjælper den med at udvikle sig hurtigere end andre whiskyer som lagrer i køligere klimaer. For at bibeholde den oprindelige smag, kold
filtrere Paul John ikke deres whiskyer.

Paul John er et mærke af indisk single og cask whisky. Fremstillet af John Destillerier lanceret den 4. oktober 2012 i London. Der bruges indisk malt og for nogle varianter importeret skotsk tørv, der destilleres traditionelle kobber potts stills og modnes i Amerikansk eg.
Efter lanceringen i 2012 i England kom Paul John Whisky til det europæiske marked
John Distilleries har base i Bangalore, men deres single malt destilleri ligger i Goa. De kan producere 3000 liter dagligt. Selve modning foregår i en klimastyret underjordisk kælder, der har omkring 10.000 Bourbon tønder. De har lavet blended whisky siden grundlæggelsen i 1992, men besluttede at fremstille single malt whisky i 2008. Master destiller er Michael John (ingen relation til grundlægger Paul John)
Goa har en kort vintersæson mellem midten af december og februar, disse måneder er markeret med nætter på omkring 21 ° C og dage omkring 28 ° C med moderate mængder fugtighed. Det varme vejr gør whisky moden hurtigere i Indien end det gør i Europa eller USA. Den del, der går tabt for fordampning under aldring, kendt som englenes andel, er også højere i Indien, med 10-12% om året, end i Skotland, hvor det årlige fordampningsforløb er ca. 2%. Dette efterlader en hogshead med kun 150 flasker tilbage i det efter tre år sammenlignet med omkring 350 i Skotland.Michael John beskriver det på denne måde: "Whisky modnet ved disse temperaturer kan simpelthen ikke blive alderen for den slags tid, der forventes med Scotch, og endda forsøger at modne vores whisky i bare 10 år, ville næsten ikke ligge en flaske væske i tønde. Heldigvis er varmen faktisk hurtigere op modningsprocessen betydeligt. Som et resultat er whisky, der er blevet modnet i bare 4-5 år - som det er tilfældet med Paul John Edited og Brilliance - svarende til en skotsk, der er blevet alderen rundt omkring 15 år.
Fra maj 2017 havde John Destilleries en produktionskapacitet på 60.000 liter pr. Måned. Selskabet solgte 20.000 seks-flaske af Paul John mærket whisky i 2016.[


Specifikationer
Alkohol i procent 57,3 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Paul John Single Cask -Peated Cask no 784 57,3 %
Din bedømmelse