Nikka Whisky From the Barrel 51,4%
349,75 kr.


Nikka Whisky From the Barrel 51,4%
Nikka From the Barrel, er en blendet Japansk whisky på 51,4% alkohol, levere frugtrig sødme og krydderier i en fed og olieret cremet stil. Det er sandsynligvis en af de mest populære japanske whiskies på markedet.
Duft: Raffineret, kompleks, frugtrig med abrikoser og orange skal med flødekaramel noter.
Smag: Fed og olieret med noter af karamel og smør blandet med kanel sukker og stenfrugt med peber.
Eftersmag: Lang, moden frugt (blommer, fersken) egetræ – vanilje.
Nikka From the Barrel 51,4 % kan godt tåle et par dråber vand for at åbne sig helt op.
Blended whisky med fadstyrke. “From the Barrel” er så netop det som navnet siger – lige fra fadet.
Flasken:
Lille firkantet flaske som rummer Nikkas Whisky From the Barrel, er fast inventar i et utal af barer verden om. Det er nok en af de mest populæreste japanske whisky på markedet. Den blev lanceret af Takeshi Taketsuru i 1985. Pointen var, at give forbrugeren den samme oplevelse som master blenderen selv har, når han smager whisky direkte fra fadet. Selvom den ikke helt er fadstyrke kun på 51,4%, var så høj en alkohol procent fuldstændig uhørt på det tidspunkt i Japan. I dag er det ikke usædvanligt med høje procenter i japansk whisky. De forrige whiskyen From the Barrel er blevet en klassiker, som stadig ligger i toppen kvalitetsmæssigt.
Destilleriet:
Nikka hed oprindeligt Dai Nippon Kaju, hvilket betyder ”The Great Japan Juice Co.”. Firmaet blev startet af blandt andre den berømte Masataka Taketsuru, japansk whiskys måske mest centrale figur. Hos Dai Nippon Kaju var ambitionen at lave æblejuice, og det gjorde man i nogle år. Forbrugerne var ikke tilfredse med, at juicen var uklar (det var ikke trendy i 1930’ernes Japan), så store mængder blev sendt tilbage. For at dette ikke skulle gå til spilde, besluttede man at gære og destillere det til brandy. Taketsuru havde erfaring med spiritus produktion fra Skotland. Her var han i lære ved Longmorn og Hazelburn. Yamazaki i Japan som han var med til at starte omtrent 10 år forinden. Der gik ikke længe før man også begyndte at lave whisky.
I 1952, syv år efter man var holdt op med at lave æblejuice, skiftede navnet til Nikka Whisky Co (en sammentrækning af det gamle navn).
I dag ejer Nikka to whisky destillerier:
Yoichi på Hokkaido, hvor whisky produktionen startede i 1936, og Miyagikyo nær Sendai i Miyagi, opført i 1968.
Yoichi er anlagt næsten som en lille landsby med gamle huse af sten. Når bygninger rives ned i den nærliggende landsby, Otaru, opkøber Nikka stenene i tilfælde af, at de skal renovere de historiske bygninger ved Yoichi i fremtiden. Whiskyen, der produceres her, er relativt kraftigt røget og en smule tungere end stilen hos Miyagikyo.
Yoichi er ét af de sidste destillerier i verden, hvor kedlerne er ”direct fired” og hvert 8. minut må en ansat skovle kul i ovnen under kedlen.
Miyagikyo har som kontrast til Yoichi, et større fokus på ikke-røget whisky. Her er stilen er lettere og mere ”Speyside-agtig”. Kedlerne er større og opvarmet med damp og rørene fra kedlerne til kondensatoren går opad. Siden 2017 har Nikka også lavet vodka og gin på Coffey stills på Miyagikyo.

Fri fragt* over 999 kr.
Hurtig problemfri levering

Sikker betaling! Samt betalingen hæves først når ordren er klar

Benytter i størst muligt omfang genbrugs fragtemballage

Gratis kundeklub med
Bonuspoint

Fysisk butik
Jernbanegade 23, 6580 Vamdrup
Andre har også købt…
Saint Lucia rom i lækker balance mellem sødme og krydderier i k...
Tappet i 2021 med 47,5 % og lagt på Virgin Cask Finish whisky ...
Frisk med sødme og varme i Deerstalker 10 års uden røg.
Fuld af dybde og kompleksitet med lækker balance mellem sødme o...
Kundeklub
Bliv gratis klubmedlem og optjen 5%* på dine ordrer hver gang du handler hos os.
Du får 5%* bonuspoint af din samlede ordre indsat på din konto. Disse bonuskroner kan du handle for på fremtidige ordrer.
1 Bonuspoint svare til 1 krone