Niepoort vintage 2007 har nydt godt af endnu en vinter til yderligere at lukke sin tætte lilla farve.
Duft: Her er mørke frugter i vidunderligt kontrast med lidt grønne nuancer og stor finesse.
Smagen: Medium sød der er kombineret godt med en meget stram struktur. Her er faste tanniner og lang smag med stor finesse.
Server til: Oste især blåskimmel, æggebaserede desserter med “Pão de Ló” (portugisisk svampebaseret kage).
Niepoort vintage 2007 har godt af at blive åbnet i god tid, prøv dig frem, om den skal have en dekantering.
Årgangs vejret:
Efter flere tørre vintre var vinteren 2006/2007 mest nyttig til at genopfylde de svindende vand reserver. I 2007 startede høsten på Niepoort’s historiske vingård i Vale de Mendiz fredag den 14. september. Bortset fra en kort tordenvejr den 16. september og det lette regnvejr i slutningen af måneden, blev høsten gennemført under fremragende forhold.
Niepoort:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine. Vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager. Han har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.
Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.