Niepoort Vintage 2000 som kombinerer balance med suveræn koncentration, samtidig med at den er meget fin og delikat. Denne vin har også en fantastisk rustik karakter, som får en fantastisk individualitet.
Duft: Meget koncentreret aroma af mørke og modne frugter med sort peber.
Smag: Føles meget intens og fyldig når man lige får den på tungen, her ligger den længe hvor man oplever utrolig mange nuancer.
Det kan drikkes med det samme, men det bliver mere komplekst og forlænger aldring indtil 2015.
Niepoort Vintage 2000 er produceret fra gamle vingårde med lav produktion, der ligger i Cima Corgo-regionen i Douro-dalen. Druerne er blevet tråd i kar og modnet i store træfade og tønder i kældren hos Niepoort i Vila Nova de Gaia.
Server til: Ost især blåskimmel, desserter og lækre kager.
Vintage:
Vintage Port fastholder Niepoorts tradition for at skabe afbalancerede Ports med stor koncentration, idet de både er fine og delikate. Hos Niepoort tror vi på, at vi kan producere en Vintage Port med kapacitet til at holde i årtier. Vintage tilbringer omkring 2 år i store kar og tappes derefter på flaske. Magien ved Vintage Port er forskellig på hvert trin: som en ung vin bevarer den karakteren af unge frugter. Efter 20 år eller mere afsløres virkningerne af langsom flaskeældning. I smagen er den let sødlig, hvilket matcher dens stærke struktur. Tanninerne er faste og lange, men sættet viser balance. Vintage Port skal dekanteres. Den er perfekt til at ledsage med Queijo da Serra, Stilton eller andre blå oste og til desserter med æg, såsom svampekage.