Portvin

Tawny Niepoort portvin

NIEPOORT TAWNY

109,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 10000

Niepoort Tawny er klassisk teglfarvet i glasset.

Duft: Modne sorte kirsebær, læder og tørrede frugter.

Smag: Blød og balanceret med smag af røde kirsebær og en god intensitet.

En glimrende ledsager til kraftfulde tørre oste, dessertermed nødder og tørret frugt.

Serverings temperatur 10-12°C.

Tawny Port fremstilles af Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz og andre locale druer.

Druerne er plantet på skråningerne i Douro dalen og høstes i hånden september og oktober. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 30 år gamle. Druerne trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Niepoort Tawny lagres i godt 3,5 år på små egetræsfade for at få den naturlige oxidative udvikling som gør den lysere i farven og mere afrundet i smagen.

Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Blød og lækker portvin med dejlig sødme, en lang eftersmag.

Additional

Yderligere information

Alder Nej
Vinhuse Nej
Huset Niepoort
Årgang Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 20 %
Drue(r) Nej
Land Portugal