Niepoort LBV Magnum i trækasse

Nyd denne kvalitetsportvin i gode venners lag.
På lager
SKU
36444
425,00 kr
Niepoort Late Bottled Vintage 2012 har en klar rød farve og en livlig aroma af kirsebær og en let parfumeret blomsteragtig karakter. Dybest set har vinen en utrolig elegant stil, men smagen er en gåde. Først kommer frugt og elegance til udtryk med en utrolig friskhed, men afslutningen er mere robust, fast og med en tør eftersmag fyldt med tanniner. Det vil være interessant at se, hvordan vinen vil udvikle sig over tid.

LBV 2012 er den perfekte ledsager til chokoladedesserter især med mørk/bitter chokolade. Den er også fantastisk til skimmeloste og moden parmesan, hvor saltindholdet i parmesanen vil give den perfekte balance til den søde frugt fra portvinen. Men kombinationen, som slår alt, er at servere LBV 2012 til en god peberbøf.

Serverings temperatur 10-12°C.

Alle druerne til LBV 2012 er dyrket på de gamle vinmarker i Cima Corgo-reigionen i Dourodalen. Druerne håndplukkes i september. Efter nøje sortering bliver de knuste druer hældt direkte ned i ”granitlagares”, hvor de trædes med bare fødder inden der hældes brandy i. Vinen lagres 4-6 år på store gamle egetræsfade. Det er en tradition hos Niepoort at starte aftapning af LBV fire år efter høsten, så den friskhed og frugtrigdom, der er karakteristisk for vinen, bevares bedst muligt.

Området og producenten:
Niepoort er i dag ét af Portugals førende vinhuse. Dirk Niepoort er nytænkende, og formår for hver årgang at løfte det høje kvalitetsniveau endnu en tand.

Niepoort-familien har stået for driften igennem fem generationer. I 2005 overtog Eduard Dirk Niepoort firmaet, da hans far gik på pension. For at sikre kontinuitet samt bevare ånden og stilen i vinene har man altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet. Dirk har været i firmaet siden 1987, og han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Produktionen af Niepoorts berømte klassiske portvine, kan føres tilbage til 1842, hvor firmaet blev grundlagt, og det er netop de gamle traditioner Dirk gerne vil holde fast i og samtidig udvikle produkterne.

Niepoort er specialister i alt fra Colheita, Tawny og Vintage Port.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 20 %
Indhold 1.5 L
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort LBV Magnum i trækasse
Din bedømmelse