Niepoort LBV 2017 er mørk rubinfarve med en rød kant, i aromaen fremhævet af mørk chokolade i forbindelse med vilde bær og et krydderi. I munden er det en medium fylde, med en fast struktur og syre, der giver enestående friskhed, hvilket fører til en alkoholisk finish, hvor krydderier skiller sig ud. Denne portvin er fantastisk at drikke nu, med stor friskhed og primær frugt fremhævet, men kan også drage fordel af opbevaring i kælderen i et par årtier.
Lagret i 4 til 6 år i store egetræskar og kar. Vinfremstillings- og ældningsmetoderne er fremstillet af et udvalg af fyldige og høje kvalitet fra et enkelt år. LBV er en kategori af portvin, der blev populær i 60’erne, i det sidste århundrede, en portvin der kom til at udfylde hullet mellem Ruby og Vintage Ports. Den ældningstid, som LBV er udsat for, gør det muligt at modnes og afrundes og kan drikkes ung lige efter aftapning.
2017 huskes for sin intense varme og historisk lave nedbørs niveauer. På trods af det tørre vejr udviklede blomstringen og knoppepausen sig under gunstige forhold. I august og september tillod de høje temperaturer i løbet af dagen og afkøling om natten en ensartet og gradvis modning. Beslutningen om at begynde at høste tidligt, i det perfekte modnings øjeblik, tillod druerne at blive modtaget under ideelle forhold med fantastisk naturlig syre. Høsten på vingården Vale de Mendiz begyndte den 24. august under perfekte vejrforhold, hvor mosten viste en intens farve og en stærk karakter. De sidste druer blev høstet den 26. september.
Mere end 150 år har været dedikeret til produktion af portvin, med al den viden, der er gået fra generation til generation. Niepoort -kælderne i Vila Nova de Gaia er et magisk rum, hvor portvine ældes med andre tiders hastighed, hvor gode traditioner fastholdes, hvor fade, flasker og demijohns ledsages en efter en, så det endelige resultat altid er god.
Femte generation: Eduard Dirk Niepoort og Verena Niepoort. Dirk har drevet virksomheden siden Eduard Rudolph Niepoorts formelle pensionering i 2005. Dirk, født i 1964, opdagede vinens verden under sine studier i Schweiz. I 1987 sluttede Dirk sig til sin far, Rolf Niepoort, i familie virksomheden og blev udfordret til at innovere og samtidig bevare gode traditioner. Det første vigtige trin var anskaffelsen af sine egne vinmarker: Quinta de Napoli og Quinta do Carril i Cima Corgo, en region, der traditionelt producerer de bedste portvine.
15 hektar vinstokke blev genplantet, og 10 hektar 60-årige vinstokke blev omhyggeligt vedligeholdt. At eje godser og vinmarker i Douro var et vigtigt skridt i produktionen af portvin og i oprettelsen af de første ikke-befæstede Niepoort-vine. Dirks passion for vine, den ydmyge respekt og nysgerrighed for Douro terroir har defineret Niepoorts ånd i de sidste to årtier og er en konstant inspiration for teamet. Dirks søster Verena sluttede sig til virksomheden som administrerende direktør i 2005.