NIEPOORT LBV 2013 37,5 ml.

Mørk rød og med en frisk duft af blommer
På lager
SKU
36604
99,75 kr
Niepoort Late Bottled Vintage 2013 er mørk rød og med en frisk duft af blommer og brombær.

Smagen er intens med sødme og fine røde bær fra skovens kant. Fine tanniner der giver en god struktur og balancerer vinen i bedste stil.

Serveres til bløde, gerne blåskimmeloste, kraftfulde chokolade desserter eller en stor peberbøf.

Serverings temperatur10-12°C.

Late Bottled Vintage Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Cima Corgo underområdet i Douro dalen. Beplantningen består mest af Touriga nacional, samt en del andre lokale druesorter. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 70 år gamle og er plantet i skifferholdig jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Dirk Niepoort tapper sin LBV så tidligt som muligt, for at bevare optimal friskhed i det endelige produkt.

Late Bottled Vintage 2009 er aftappet uden filtrering og udskiller derfor sit depot (bundfald), når den modnes i flasken. Kan udvikle sig i op til 20 år i kælderen, under optimale betingelser, men kan også nydes med stor fornøjelse.

Niepoort:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 19,5 %
Indhold 37.5 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:NIEPOORT LBV 2013 37,5 ml.
Din bedømmelse