Portvin

NIEPOORT LBV 2011

NIEPOORT LBV 2011

199,75 kr

Lagerstatus: Ikke på lager

SKU: 36421

Vinen fremstår mørkerød med en frisk blomsteragtig duft og et hint af mørke blommer og brombær. Smagen er mediumfyldig, holder længe og har bløde tanniner. Delikate mørke frugter munder ud i en frisk let syreholdig eftersmag. LBV 2011 er klar til at blive drukket med det samme, men vil opnå mere kompleksitet i smagen ved lagring i endnu et par årtier.

LBV er perfekt til chokoladedesserter især, hvis mørk/bitter chokolade indgår i desserten. Den er også fantastisk til lagrede, kraftige oste, hvor den søde frugtsmag i portvinen er en god kontrast til det salte i osten. Men LBV og en pebersteak slår alle andre kombinationer.

Serveringstemperatur: 16-18°C.

Druerne til LBV 2011 håndplukkes i september/oktober. Vinen lagres 4-6 år på store gamle egetræsfade. Det er en tradition hos Niepoort at starte aftapning af LBV fire år efter høsten, så den friskhed og frugtrigdom, der er karakteristisk for vinen, bevares bedst muligt. Netop 2011 var et godt år for druerne til LBV, da klimaet artede sig optimalt med masser af sol og vand på det rigtige tidspunkt.

Området og producenten:
Niepoort er i dag et af Portugals førende vinhuse. Dirk Niepoort er nytænkende, og formår for hver årgang at løfte det høje kvalitetsniveau endnu en tand.

Niepoort-familien har stået for driften igennem fem generationer. I 2005 overtog Eduard Dirk Niepoort firmaet, da hans far gik på pension. For at bevare ånden og stilen i vinen har man altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet. Dirk har været i firmaet siden 1987, og han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Produktionen af Niepoorts berømte klassiske portvine, kan føres tilbage til 1842, hvor firmaet blev grundlagt, og det er netop de gamle traditioner Dirk gerne vil holde fast i og samtidig udvikle produkterne.

Niepoort er specialister i alt fra Colheita, Tawny og Vintage Port.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Friskhed og masser af frugt og balance

Additional

Yderligere information

Alder Nej
Vinhuse Nej
Huset Nej
Årgang Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 19,5 %
Drue(r) Nej
Land Portugal