Niepoort Crusted portvin

Harmonisk portvin med syltede kirsebær og blommer.
På lager
SKU
210307
199,75 kr
Duft: Niepoort Crusted Port har en smuk mørkerød farve med fine aroma af mørke skovfrugter og bitter chokolade.

Smag: Her dominerer tanninerne i smagen. Blanding af årene med 2010 har givet elegance og længde i smagen, mens 2009 og 2011, som var varme år, giver mere fylde og flere tanniner. Det er værd at nævne, at lige nu er det frodigheden, der dominerer vinen og den elegante stil gør vinen meget fristende at drikke nu, men da den har en fin struktur, anbefales det, at lade vinen ligge i et par årtier. Kan det lade sig gøre at gemme vinen, skal flasken opbevares liggende.

Server til: Perfekte ledsager til chokolade desserter særligt med mørk chokolade, yderst velegnet til ost, så som Cheddar, Gouda og Brie. Ønsker man at nyde Niepoort Crusted Port til hovedretten, anbefales det at servere den til krydrede retter med rødt kød, vildt, lam eller kalv, f.eks. en pebersteak.

Serverings temperatur: 16-18°C.

Niepoort Crusted Port, tappet i 2012, er en blanding af vine på druer fra tre forskellige marker og årgange. Størstedelen er årgang 2010 og kommer fra Niepoort Pisca-vinmarken. Mindre dele af vinen kommer fra Soutelo og Pinhão og er henholdsvis fra årgang 2009 og 2011. Alle druerne høstes manuelt. Vinstokkene, hvorfra druerne er høstet, har en gennemsnitsalder på 60 år, men nogle er over 100 år. Vinifikationen er traditionel. Druerne trædes af både mænd og kvinder med fødderne i ”lagares” (lave granitkar) for at sætte gang i gæringen. Herefter lagres vinen på store, gamle træfade. Vinen bliver hverken klaret eller filtreret, før den tappes på flasker, hvorfor der skabes et naturligt bundfald i flasken. Det er derfor vigtigt, at dekantere vinen, før den serveres.

Niepoort Crusted Port supplerer på fornemste vis stilen hos Niepoort Vintage og Late Bottled Vintage. Den er tappet på flaske i 2012 og er en blanding af vin fra tre forskellige årgange og tre forskellige marker.

Niepoort:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Senest overtog Eduard Dirk Niepoort i 2005 firmaet, da hans far gik på pension. For at bevare ånden og stilen i vinen, har man altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet. Dirk har været i firmaet siden 1987, og han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset og samtidig forbedre tingene. Produktionen af Niepoorts berømte klassiske kvalitetsportvine, kan føres tilbage til firmaets grundlæggelse i 1842, og det er netop de gamle traditioner, Dirk gerne vil beholde samtidig med, at han ønsker at udvikle produkterne.

Niepoort får sine druer fra egne vingårde samt fra en række små vinbønder i Douro-dalen. Her vokser vinstokkene på terrasseanlagte bjergsider, hvor jorden primært består af skifer, og klimaet er præget af lange varme somre, sparsomt nedbør og en kølig vind fra havet, der holder druerne kølige til op af formiddagen. Alt sammen faktorer der sikrer perfekt modne druer med masser af intensitet og typicitet.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 19,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Crusted portvin
Din bedømmelse