Portvin

10 års Old White Niepoort

NIEPOORT 10 YEARS OLD WHITE PORT

Only 4 left

299,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 30800

10 Years Old White er smuk ravfarvet gylden i glasset.

Duft: Herlig ekspressiv duft med noter af honning, hvide blomster, tropiske frugter.

Smag: Fornøjelig med noter af ristede mandler, figner og en anelse sødme og krydderi fra fadlagringen. En portvinen der rammer smags løgene med en uhørt intensitet og balanceret levende henover tungen med frisk frugt og tørrede frugtnoter.

Serveres som en lækker aperitif, som ledsager til desserter med frugt, nødder og is, eller til kraftfulde fede oste.

Serverings temperatur: 8-10°C.

Druerne til denne vin kommer fra 2 parceller med mere end 60 år gamle vinstokke. Her er plantet Côdega, Rabigato, Viosinho, Arinto, Gouveio og andre lokale druesorter i mindre mængder. Druerne høstes i hånden og trædes i de gamle traditionelle beton lagares indtil mosten har opnået 6 -7 % Alkohol, herefter standses gæringen ved tilsætning af druesprit. Herefter lagres vinen på store egetræsfade i op til 15 år inden den endelige blanding. Resultatet er denne enestående lækre gyldne essens. Portvinen indeholder 96,5 gram restsukker per liter.

Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Pragt-eksemplar uden lige, en oplevelse at smage..

Additional

Yderligere information

Alder 10 års
Vinhuse Nej
Huset Niepoort
Årgang Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 20 %
Drue(r) Nej
Land Portugal