MURE Pinot Gris Økologisk, Signature Alsace

Pinot Gris fra Muré er intens og flot styret med et lækkert bid fra eksotisk frugt og en elegant frugtsyre til at holde balancen.
På lager
SKU
15053
149,75 kr
Duft: Her møder man let røgede toner med friske strøg af jordbær, fersken og mango.

Smag: Fyldig og sprød med intense noter af mandarin og abrikoser med lang fuldendt eftersmag.

Server til: Forretter, salater og til alt lyst kød som kylling eller blot til at nyde en varm dag på terrassen.

Serverings temperatur: 8-10°C.

Pinot Gris høstes i hånden ved lavt udbytte fra gamle vinstokke dyrket efter familiens gamle traditioner. Ved høsten, der foregår i slutningen af september, lægges druerne i små 20 kilos kasser for at bevare så mange hele druer som muligt. Efter høsten vinificeres mosten langsomt med brug af druernes egen naturlige gær, under temperaturkontrol for at bevare mest mulig af druens karaktertræk.

Området:
Alsace distriktet er beliggende i det nordøstlige Frankrig, og ligger på den østlige side af bjergkæden Vogeserne. Her ligger markerne i læ for den værste regn og blæst, og giver fremragende grobund for en bred vifte af druesorter. Muré ligger i byen Rouffach i det sydlige Alsace, og har sine marker her i området. Her er lidt varmere end i det nordlige Alsace, og det giver vine, der generelt er mere kraftfulde og "fede" i strukturen.

Vinhuset:
Domaine Muré ledes i dag af 12. generation af vinmagere: Véronique og Thomas Muré. Familien har dyrket vin i dette område siden 1648, og de købte Clos St. Landelin i 1935. "Clos" er en betegnelse for et markstykke, der er indhegnet med sten. Denne mark ligger inden for appellationen Vorbourg, der har Grand Cru klassifikation. Marken er helt unik, beliggende med sine 15 hektar i den sydlige ende af Grand Cru Vorbourg. Siden 2003 er hele marken blevet behandlet efter økologiske forskrifter. Vinene i René Murés Signature serie er fremstillet dels på egne druer og dels på opkøbte druer.
Specifikationer
Årgang 2016
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Pinot Gris
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:MURE Pinot Gris Økologisk, Signature Alsace
Din bedømmelse