Chardonnay Milton Park byder på et godt glas fra Australien med sin charme og fortræffeligheder.
Duft: Her er fersken og hvide blomster med noter af pære og citrus.
Smag: Medium fyldig hvidvin med noter af pære og ferskner med i med lidt cremet struktur som følge af sin gæring på franske egetræs fade.
Server til: Fiskeretter og milde oste.
Serverings temperatur: 10-15°C
Vinen:
Chardonnay Milton Park er fremstillet af druer fra familiens egne marker i Barossa Valley og nærliggende områder. Chardonnay-druerne er høstet ved fuld modenhed og presset straks efter ankomsten til vineriet. Gæringen er foretaget med fransk gær ved en lav temperatur, mellem 12-15°C. Gæringen blev holdt kølig for at bevare druens naturlige frugtstil og rene smag.
Vin huset:
To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.
Barossa Valley er beliggende i South Australia og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.
Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier – Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.