Marques del Atrio Blanco

Intens og frisk hvidvin med et lækkert eksotisk præg og en flot balance med et grønt strejf der blander sig med ferskner og ananas, der kommer lidt noter af krydder urter. Et godt valg til salater og fisk.
På lager
SKU
928012
79,75 kr
Duft: Meget frisk og frugtrig vin som byder på noter af tropisk frugt som ferskner og annanas samt elegante hints af krydderurter.

Smag: Noterne går igen fra duften med god intensitet i frisk og fint styret vin i perfekt balance mellem syre og sødme.

Server til: Velkomst, til salater, fisk og skaldyr.

Serverings temperatur: 7–10°C.

Vinen:
Marqués del Atrio Blanco er fremstillet 60 % Viura-druer, 20 % Verdejo og 20 % Sauvignon blanc. Druerne er nøje udvalgt til vinen og er høstet ved optimal modenhed. Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de afstilkes, delvist knuses og presses forsigtigt, inden de gennemgår en temperaturkontrolleret gæring på rustfri ståltanke ved 15-18 °C. Efter endt gæring tappes vinen på flasker på vineriet inden den frigives til salg.

Vin huset:
Marqués del Atrio er en stolt familieejet virksomhed, der blev grundlagt i slutningen af det 18. århundrede i Rioja. Her lancerede man den første vin tappet på flaske i 1965, og siden da er det gået stærkt. Idag råder virksomheden over 30.000 kvadratmeter jord og har i sine faciliteter plads til mere end 10.000 vinfade og en tankkapacitet på 6 millioner liter vin. På disse jorde foregår al vinificering, lagring og aftapning. Marqués del Atrio køber en stor del af druerne til deres vin fra lokale bønder og har derfor et langt og stolt samarbejde med lokalsamfundet og er år efter år sikret druer af højeste kvalitet.

Vinene fra Marqués del Atrio stammer alle fra Spaniens ældste vinregion Rioja. En vinregion, der kan dateres helt tilbage til 1925. Rioja er beliggende i Nordspanien ca. 300 km nord for Madrid, hvor den ligger i læ for vestenvinden fra Cantabriabjergene. Jordbunden i området er præget af sand, kalksten, ler og store runde sten, der giver god dræning til vinstokkene. Floden Ebro og dens bifloder gør området meget frugtbart. Dette sammen med de gode klimatiske betingelser gør området ideelt til vinproduktion.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 12 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Marques del Atrio Blanco
Din bedømmelse