MARQUES del ATRIO Blanco

Intens og frisk hvidvin med et lækkert eksotisk præg og en flot balance.
På lager
SKU
928012
79,75 kr
Marqués del Atrio fremstår elegant gullig i glasset med elegante grønne strejf. Her har vi at gøre med en frisk og frugtrig vin, der byder på noter af tropisk frugt som ferskner og annanas samt elegante hints af krydderurter. En flot vin med god intensitet, der opleves frisk og fint styret af en perfekt balance mellem syre og sødme.

Marqués del Atrio Blanco er det perfekte valg som velkomst, til salater, fisk og skaldyr.

Serveres ved 7–10°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En hvidvin fra Rioja hører til sjældenhederne. Det er en fin, tør og sprød vin med en ren smag med citrus som den dominerende note. Vinen har ikke mange smagsfacetter - her er det netop enkeltheden, der gør den raffineret. En rigtig god skaldyrs-hvidvin..." (Uge 22 / 2015)

AOV.dk - "UGENS VINDER" - "Hvidvin fra Rioja er et sjældent syn, men når en Rioja producent gør sig umage med at lave en hvid er det altid lidt interessant. Denne vin er lavet på Viura druen, der er synonym med Macabeo druen. Viura dyrkes hovedsagligt i Nordspanien og Sydfrankrig..." (07-05-2015)

Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Slank og frisk vin med citrustoner og lidt mandel. Fint diskret præg af moden gul frugt og tør, balanceret afslutning. Enkel, men veldrejet vin til fisketapas." (02-05-2015)

Marqués del Atrio Blanco er fremstillet udelukkende på Viura-druer. Druerne er nøje udvalgt til vinen og er høstet ved optimal modenhed. Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de afstilkes, delvist knuses og presses forsigtigt, inden de gennemgår en temperaturkontrolleret gæring på rustfri ståltanke ved 15-18 °C. Efter endt gæring tappes vinen på flasker på vineriet inden den frigives til salg.

Området og producenten:
Marqués del Atrio er en stolt familieejet virksomhed, der blev grundlagt i slutningen af det 18. århundrede i Rioja. Her lancerede man den første vin tappet på flaske i 1965, og siden da er det gået stærkt. Idag råder virksomheden over 30.000 kvadratmeter jord og har i sine faciliteter plads til mere end 10.000 vinfade og en tankkapacitet på 6 millioner liter vin. På disse jorde foregår al vinificering, lagring og aftapning. Marqués del Atrio køber en stor del af druerne til deres vin fra lokale bønder og har derfor et langt og stolt samarbejde med lokalsamfundet og er år efter år sikret druer af højeste kvalitet.

Vinene fra Marqués del Atrio stammer alle fra Spaniens ældste vinregion Rioja. En vinregion, der kan dateres helt tilbage til 1925. Rioja er beliggende i Nordspanien ca. 300 km nord for Madrid, hvor den ligger i læ for vestenvinden fra Cantabriabjergene. Jordbunden i området er præget af sand, kalksten, ler og store runde sten, der giver god dræning til vinstokkene. Floden Ebro og dens bifloder gør området meget frugtbart. Dette sammen med de gode klimatiske betingelser gør området ideelt til vinproduktion.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 12 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:MARQUES del ATRIO Blanco
Din bedømmelse