Lo Mon Priorat
Meget intens og frisk med røde frugter og krydderier i lækker harmoni med tanniner.
Duft: Intens mørkerød farve i glasset hvor der i duften først fornemmes en stor frugtkompot med vilde krydderurter fra middelhavsområdet og til sidst sort peber. Duften bliver mere frisk efter et stykke tid i glasset og der kommer flere noter af røde frugter samt fersken og strejf af citrusfrugter med balsamico.
Smag: Fyldig og silkeblød med tydelige og friske tanniner som bliver længe med krydret noter.
Server til: Et godt stykke okse- eller kalvekød eller prøv den til kylling.
Serverings temperatur: 18-21°C
Vinen:
Lo Mon Priorat er lavet på 60% Grenache, 20% Carignan, 15% Syrah og 5% Cabernet Sauvignon, der er dyrket på husets egne vinmarker i Gratallops, Tarragona. Efter endt vinifikation lagrer vinen 12 måneder på franske egetræsfade af 225 liter. Fordeling af fadene er 33% er nye, 33% er et år gamle og de sidste 33% er to år gamle. Herefter tappes vinen på flasker og lagrer yderligere 24 måneder.
Vinhuset:
Trossos del Priorat ligger i Gratallops i Priorat. Hos Trossos del Priorat fokuseres på at producere fine og elegante vine med personlighed med de typiske karakteristika fra området. Alle vinmarkerne dyrkes efter økologiske principper. Klimaet i Priorat kendetegnes ved høje dag temperaturer og kølige nætter. Jorden består af skiffer og indeholder en lang række mineraler. De sparsomme regnmængder tvinger vinstokkenes rødder til at fæstne sig dybt i jorden, hvorved mineraliteten fra jorden forplantes i druerne og gives videre til vinen.
De barske vilkår for druestokkene, hvor kun de stærkeste overlever, munder ud i druer, der er sprængfyldt med smag.