Brotte Les Hauts de Barville Chateauneuf-du-Pape
Brotte Les Hauts de Barville er lavet på Grenache, Syrah og Mourvèdre, som vokser på marker, der dyrkes efter bæredygtige principper med omhyggelig beskæring og høst. Druerne håndplukkes ved optimal modenhed, hvorefter de transporteres hurtigt til vineriet for at starte vinifikationen med hele druer.
De enkelte druer afskilkes og udvælges nøje i hånden på vingården, hvorefter druerne gennemgår en blid knusning. Druerne fermenteres ved 28°C, og gennemgår en tre til fire uger lang maceration. Vinen lagres delvist på franske fade. Lagringsprocessen tager 12 måneder, og efter en let filtrering tappes vinen på flasker.
Duft: Stor duft af røde bær, hvor jordbær er den mest dominerende, krydderier, trøfler og en blanding af jordbund og urter.
Smag: Hele duft paletten går igen i smagen som er elegant og kraftfuld med en vedholdende smag.
Server til: en god bøf, grillet kød med pebersauce, kraftige retter, frisk gedeost eller chokoladefondant.
Serverings temperatur: 16-17°C – Vinen kan med fordel åbnes fire timer før servering.
Les Hauts de Barville vil med sin frugtrigdom fortrylle enhver. Det gælder både dem der vil nyder den ung, men også dem, der vælger at gemme vinen.
Kan gemmes i op til 10 år, hvor vinens fulde potentiale og smagsnoter vil komme til udtryk.
Om Vinhuset:
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme. Her kan nævnes Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien et museum i Chateauneuf-du-Pape hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie, et besøg værd hvis man er på ferie.