Laudun Chateau de Bod Chotes du Rhone villages med kraft og fylde, selv om det er 2015 skal den vækkes, så kommer de dejlige noter, af mørke kraftige krydderier sammen røde frugter.
Duft: Skal vækkes så er den kraftig og fyldt med mørke bær og lakrids med noter af vanilje.
Smag: Elegant og kraftfuld med mørke bær og masser af krydderier og jordbund m.m. med røde frugter og fortryllende noter af krydderurter.
Vinen vil vise sit fulde potentiale efter nogle timer på karaffel, hvor den virkelig skal vækkes.
Server til: Bøf eller traditionelle simreretter.
Serverings temperatur: 16-17°C
Vinen:
Laudun Chateau de Bod vinstokke dyrkes på markerne efter bæredygtige principper med omhyggelig beskæring og høst. Druerne er håndplukket ved optimal modenhed, startet vinifikationen med hele druer. De enkelte druer afskilkes og udvælges nøje på vingården. Druerne fermenteres og gennemgår en ca. 4 uger lang maceration, hvor druemosten vendes manuelt med druekvaset dagligt. Vinen hældes på franske egetræsfade, hvor den gennemgår den malolaktiske gæring og 18 måneders gæring. Vinen filtreres ikke inden aftapning.
Vinhuset:
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.