Rødvin

Langhe Nebbiolo Batasiolo Italien

LANGHE Nebbiolo Batasiolo

139,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 2563

Duft: Intens duft af moden frugt med et krydret element og lette blomster noter.

Smag: Fyldig med tætte tanniner. Her er noter af en bred vifte af skovens røde bær og fin vedholdende eftersmag.

Langhe Nebbiolo serveres til: Retter fra det italienske køkken, pastaretter, risotto, hvidt og rødt kød. Velegnet til mellemlagrede oste.

Serverings temperatur 16-18ºC.

Vinen:
Druerne plukkes manuelt i de første 14 dage af oktober. Efter hurtig transport til vineriet afstilkes druerne og skallerne udblødes i mosten i 10 dage på rustfrie ståltanke ved kontrolleret temperatur. Dette tilfører vinen den flotte farve og intense smag. Vinen lagrer i seks måneder på egetræsfade og derefter på rustfrie ståltanke. Herefter tappes vinen på flasker, hvor den får de sidste karakteristika.

Vin huset:
Beni di Batasiolo ejer mere end 100 ha, som gør huset til en af de største jordbesiddere i Langhe. Beni di Batasiolos vinmarker ligger 150-350 meter over havets overflade og er anlagt på stejle skråninger, der vender mod sydøst og sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Nebbiolo, som stammer fra Piemonte. Druen har fået sit navn efter ordet ”nebbia”, tåge, der er et hyppigt fænomen i Piemonte, når druerne høstes i oktober/november. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver Nebbiolo-druerne en langsom modning.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Flot og alsidig vin fra Piemonte

Additional

Yderligere information

Årgang 2015
Vinhuse Batasiolo
Land Italien
Område Piemonte
Drue(r) Nebbiolo
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 13,5 %