Rødvin

La Cattura, Poggio al Casone, Castellani

LA CATTURA POGGIO AL CASONE Castellani

Only 4 left

119,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 998397

La Cattura er mørke-lilla i glasset med sort kerne.

Duft: Er let parfumeret med brombær og friskkværnet peber.

Smag: Tæt pakket med rå frugt og tanniner, der smyger sig om tungen. Der er dyb mørk frugt, brombær og afslutningen er flot balanceret med en lækker kølig frugt.

Dette vil være et brag af en ledsager til vildtretter, grillet mørkt kød, tørre skinker og oste.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen er fremstillet på 85% Toreldego og 15% Syrah. Toreldego er en drue, som normalt kun bruges i det nordlige Italien, men at se den modenhed og fedme den kan opnå i Toscana, er en nyhed, der bør få andre seriøse producenter til at åbne øjnene. Syrah-druen har de senere år været brugt af flere Toscana producenter for at give mere dybde og intensitet i vinene. Kombinationen her er en oplevelse!

Vinifikationen af La Cattura foregår efter klassiske toskanske principper med gæring på ståltank, og efterfølgende lagres vinen i en kombination af tank og træfade af varierende størrelser.

Vin huset:
La Cattura er den nyeste vin fra Castellanis topejendom: Poggio al Casone. Vingården drives i dag efter økologiske principper. De godt 30 hektar ligger i det bakkede område ved landsbyen Crespina mellem byerne Pisa og Siena. Klimaet på ejendommen er karakteriseret ved korte vintre og lange varme somre. Om sommeren kommer den kølige søbrise dog ind, og er med til at give kølighed til druerne. Markerne har de seneste år gennemgået en renovering, og danner i dag grobund for mange forskellige druesorter. Familien vælger at eksperimentere meget, dels med druesorter, men også med fremstillingsmetoder.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Stor og meget lækker rødvin, blød, kompleks, og med et fint billede af frugten fra de to gode druer Toreldego og Syrah."

Additional

Yderligere information

Årgang 2015
Vinhuse Nej
Land Italien
Område Toscana
Drue(r) Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 12,5 %