Jagtvin 2021 Il Cadere er en blød og kraftfuld vin, der vil stå godt vildretter og store retter med krydderi og gode sovse.
Duft: Her kommer modne og tørrede frugter som blommer og rosiner op af glasset.
Smag: I både duft og smag er en strejf fra fadlagringen, som har tilført vinen noter af chokolade og krydderier. Lækker og fyldig med afrundet med modne bær og sødmen fra de delvist udtørrede druer. Il Cadere har en lang og vedvarende i eftersmagen med fint integrerede og diskrete tanniner.
Serverings temperatur: 18-20°C
Vinen:
Jagtvin 2021 er lavet på 60% Negroamaro, 25% Merlot og 15% Primitivo og bærer betegnelsen Vino Passito. Druerne høstes i starten af oktober for at opnå optimal modenhed og dermed højt sukker indhold og passende alkohol indhold. Inden druerne høstes, hænger de på vinstokkene og tørrer i ca. 15 dage, en metode der kaldes “Appassimento på vinstokke”. Appassimento metoden kendes også fra Amarone og Ripasso, men her ligger druerne som regel til tørre på stråmåtter. Under tørringen af druerne på vinstokkene, mister de omkring 50% af vægten. Tørringen af druerne giver de karakteristiske noter af moden frugt så som blommer og rosiner.
Vin huset:
Botter blev grundlagt af Carlo Botter og hans hustru Maria i 1928 i Fossalta di Piave, en lille by i nærheden af Venedig. De startede med en lille forretning, som solgte vin på fade. I 60-erne kom de to sønner Arnaldo og Enzo til firmaet og begyndte at sælge vin på flaske. Det gav firmaet et boost på det italienske marked og hvad mere vigtigt var, det blev begyndelsen på en ekspansion til andre lande. Nogle af Venetos vin kom fra familiens egne vinmarker i nærheden af Treviso, men snart begyndte Botter også at handle med vine fra det nordlige Italien til det sydlige.
I slutningen af 90-erne kom tredje generation Annalisa, Alessandro og Luca ind i firmaet og Botter oplevede yderligere vækst.
I dag er Botter én af de største producenter og eksportører af italiensk vin og 1 ud af 35 flasker italiensk vin eksporteres af Botter