Wilson & Morgan Ardmore 2009, Heavy peat, Single malt

Røgfyldt og cremet med vanilje fra ex bourbon der blander sig med sod og tjære som giver en fornemmelse af noget godt, der bare skal prøves igen. Så et glas er ikke nok.
På lager
SKU
404763
429,75 kr
Duft: Røgfyldt intensitet som finder et perfekt fundament i den cremede saftige rigdom og fløjlsagtig lækre duft af vanilje fra ex-bourbon fade, honning, kamille, med strejf af bivoks og sød lakrids

Smag: Først domineres man af en eksplosion af sod, tjære og røg fra tørv, så kommer et bål af fyrretræ med en balsamisk friskhed af mynte, kamfer og harpiks

Eftersmag: Delikat surhed af grønne bananer og velsmagende citronskal, som forlader en stimuleret gane som er forfrisket og klar til endnu en slurk.

Wilson og Morgan har efter succesen med deres 5yo-frigivelse for et par år siden, været nysgerrige efter at prøve en ældre version af denne usædvanligt meget røgfyldte Speyside malt. Denne gang er resultatet fra Highlands malt mere intenst og komplekst, mens den rene baggrunds malt stadig er til stede, med frugtf bouquet af pærer og æbler der bliver erstattet af cremet vanilje noter, et typisk tegn på længere modning. Den store spiller i Ardmore 2009 forbliver imidlertid tørvrøgen: stor, kraftig, sej og meget hjertelig opvarmning. Alligevel er det en anden slags tørv fra kystdestillerierne: det er mere balsamisk, med noter af harpiks, mynte, kamfer og et strejf af blomstrende karakter.
Specifikationer
Årgang 2009
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 9 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Wilson & Morgan Ardmore 2009, Heavy peat, Single malt
Din bedømmelse