Chardonnay Wente Vineyards Riva Ranch Californien

Kraftfulde Chardonnay fremstillet på kloner som Wente selv har udviklet. Intens frugt og enorm fylde giver god balance og tyngde.
På lager
SKU
24010
199,75 kr
Duft: Herlig med noter af honning, gule frugter, korn og lidt krydderi fra fadlagringen.

Smag: Fyldig med god balancerende frugtsyre og fadets karakter pænt i baggrunden.

Serveres til kraftfulde fiskeretter, fjerkræ og moden ost.

Serverings temperatur: 8-10°C.

Arroyo Seco regnes af mange for et af de bedste underområder til Chardonnay i hele Californien. Wente købte allerede marker her i 1960'erne. Riva Ranch er Wentes bedste mark i området og her er plantet 5 forskellige kloner af Chardonnay for at få den mest komplekse vin. De 2 af klonerne er udviklet af Wente familien selv. Det kølige klima og dybe grusjord, her i Arroyo Seco giver vine med fremragende balance. Denne vin er fermenteret på egetræsfade og sidenhen lagret på disse i 8 måneder inden aftapning.

Området og producenten:
Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden og deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget Farming for the Future program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har båede lokalsamfundet og hele planeten det bedre.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chardonnay Wente Vineyards Riva Ranch Californien
Din bedømmelse