Wente Morning Fog Chardonnay Livermore Valley

Topklasse Chardonnay fra Wente med kompleksitet og perfekt balance. Fed cremet struktur med toner af abrikoser, ananas og citrus med toner fra fadlagringen. Et godt glas til med og uden mad.
På lager
SKU
19002
139,75 kr
Duft: Ekspressiv duft af abrikos, vanille og citrus frugt.

Smag: Fyldig med toner fra fadlagringen og fed cremet struktur med noter fra abrikos, ananas og citrus. Enorm klar og frisk i stilen som gør, at det er en vin man kan blive afhængig af.

Server til: kraftfulde fiskeretter, lyst kød, stærke oste eller et glas i utide.

Topklasse Chardonnay fra Wente med kompleksitet og perfekt balance, en vin i stil med god hvid Bourgogne.

Serveres ved 8-10°C

Vinen:
Om sommeren presser vinden store tågebanker ind fra havet gennem San Francisco bugten. Denne tåge danner et unikt maritimt klima i Livermore Valley hvor markerne køles af denne tåge. Dette klima er perfekt til at fremelske balancerede vine. Druerne til denne vin kommer fra Livermore Valley og en anelse fra Arroyo Seco i Monterey. Alle druer kommer fra Wentes egne vinmarker. 50 % af vinen gæres på franske egetræsfade og lagres herefter sur lie, på bundfaldet. Den anden del lagres på ståltanke for at bevare druernes friske frugt karakter.

Vinhuset: :
Wente blev grundlagt for mere end 125 år siden og Wente er det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden og deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget Farming for the Future program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har båede lokalsamfundet og hele planeten det bedre.
Specifikationer
Årgang 2018
Alkohol i procent 13,50
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Wente Morning Fog Chardonnay Livermore Valley
Din bedømmelse