Cabernet Sauvignon Wetmore vineyard Wente Californien

Denne vin er opkaldt efter manden, der importerede Cabernet Sauvignon vinstokke til Californien. Dette er vinstokke der oprindeligt kommer fra Margaux. Vin med enorm kompleksitet og stor intensitet i lækker balance af solbær og blåbær med en snert fra fadlagringen.
På lager
SKU
460006
199,75 kr
Duft: Stort af mørke kirsebær, chokolade og lidt vanille fra fadlagringen.

Smag: Fyldig i munden med tætte modne tanniner og flot integreret fadlagring. Her er noter af solbær, blåbær og lidt chokolade igen. Flot længde og god balance i eftersmagen.

En god ledsager til det bedste kød, gerne okse- eller kalvefilet.

Serverings temperatur: 16-18°C.

Vinen:
Druerne til Charles Wetmore Cabernet Sauvignon er de bedste parceller på Wentes egne marker. Alle Cabernet Sauvignon druerne her er de originale kloner som blev importeret i det 19. århundrede af Charles Wetmore. Cabernet Sauvignon druerne er blandet med mindre mængder af Petite Sirah og Petite Verdot. Disse 2 druer tilfører øget farve og koncentration i vinen. Druerne høstes fra flere marker og vinificeres separat. Under gæringen benyttes rack and return processen, hvor al mosten drænes fra gæringstanken for til sidst at blive hældt ned over drueskallerne igen. Dette giver en dybere farve, øget tannin udtræk og i sidste ende en blødere vin. Vinen lagres i 20 måneder på egetræ inden aftapning på ejendommen.

Vin huset:
Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden og deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco Bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget Farming for the Future program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har båede lokalsamfundet og hele planeten det bedre.
Specifikationer
Årgang 2016
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cabernet Sauvignon Wetmore vineyard Wente Californien
Din bedømmelse