VIN SANTO DEL CHIANTI DOC

Super dessert vin med tørret frugt og honning
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
9223
239,75 kr
Duft: Op af glasset strømmer intense aromaer af tørret frugt og honning. Den tørrede frugt og honningen går igen i smagen, som er både rig og rund og har en virkelig god struktur.

Vin Santo del Chianti DOC er en virkelig dejlig dessertvin, som både kan nydes som afslutningen på et godt måltid, men også kan serveres til søde sager.

Der findes forskellige hypoteser om, hvordan navnet Vin Santo (hellig vin) er opstået. Der er dog ingen beviser for, at nogen af dem er sande. De tidligste referencer til Vin Santo dateres tilbage til kristendommens begyndelse, hvor vinen måske har været brugt ved altergang. En anden hypotese er, at navnet stammer fra den græske ø Xantos. Uanset hvor navnet stammer fra, produceres Vin Santo efter gamle traditionelle metoder, som kun har ændret sig ganske lidt gennem årene.

Vin Santo del Chianti DOC er lavet på Trebbiano Toscano og Malvasia. Når druerne er perfekt modne, høstes de i hånden. Herefter tørres druerne delvist og mosten hældes på almindelige 200 liters fade, hvor den opbevares i mindst tre år. Således opnår Vin Santo på naturlig vis sit alkohol- og sukkerindhold.Området og producenten:
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm og erhvervede ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien seks gårde med mere end 600 hektar i det toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Familien har altid haft fokus på kvalitet og dyrker markerne efter principperne for bæredygtigt landbrug.Specifikationer
Årgang 2009
Alkohol i procent 15 %
Indhold 50 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:VIN SANTO DEL CHIANTI DOC
Din bedømmelse