Urban Ribera, Tinta del pais, Ribera del Duero

Intens og elegant vin fra vin huset Dominio Fournier i Ribera del Duero her møder vi modene bær og sorte frugter med noter af chokolade og lakrids med et strejf af vanilje fra fadlagringen.
På lager
SKU
547446
139,75 kr
Duft: Intens med noter af moden sort frugt, krydderi, chokolade og lidt lakrids.

Smag: Velafbalanceret med sorte frugter som brombær og noter af lakrids og let mineralsk med fine krydrede toner fra fadlagringen.

God til: Pastaretter, lyst kød og bløde oste.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Urban Ribera er fremstillet 100% på druen Tinta del País, der også er kendt som Tempranillo. Druerne er alle høstet ved håndkraft i løbet af den første uge af oktober fra vinstokke, der vokser på marker beliggende 800-850 meter over havets overflade. Ved høsten lægges druerne i små bokse med 18 kg i hver for at bevare druerne hele, inden de ankommer til vineriet. Ved ankomst til vineriet gennemgår druerne en grundig sortering, inden halvdelen af druerne presses forsigtigt. Herefter fermenteres druerne i rustfri ståltanke over en periode på 10-14 dage. Efter fermenteringen lagres vinen i 3 måneder primært på franske egetræs fade.

Vin huset:
Den oprindelige vingård blev bygget i 1979, et par år før appellationen Ribera del Duero D.O. blev oprettet i 1982, men de ældste vinmarker er plantet helt tilbage i 1946. Siden 2002 har vingården været ejet af O. Fournier, som har opkøbt flere marker i området med henblik på at fortsætte udviklingen af sine vine og blive en af de førende vingårde i Ribera del Duero.

Bodegas O. Forunier består i dag af 105 hektar, hvoraf de 60 hektar er beplantet med vinstokke. Den vigtigste druesort er Tinta del País, der også er kendt som Tempranillo. Derudover er der en mindre del Merlot-druer.

Jordbunden i området består primært af mineralfattige småsten og sand med et lag af ler i 60-100 cm dybde. Kombinationen af småsten og sand giver en god dræning af vinmarkerne, og samtidig sikrer lerlaget en vis fugtighed. Alt sammen er det med til at skabe druer, der har måtte kæmpe for næring, og derfor viser stor intensitet og typicitet. Her er vine med masser af power og kvalitet til sidste dråbe.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 15 %
Indhold 75 cl
Druer Tempranillo
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Urban Ribera, Tinta del pais, Ribera del Duero
Din bedømmelse