Tullibardine Sovereign, Highland single malt, Bourbon Barrels

Cremet med snert af chokolade og syrlige bolcher med lang og vedholdende eftersmag fra Sovereign der har været lagret på 1 st fill Bourbon fade som har bidraget meget til den aromatiske udvikling i denne lækre whisky med alle sine flotte anmeldeser.
På lager
SKU
861247
349,75 kr
Duft: Kølig og sødlig med et snert af vanilje.

Smagen: Velafbalanceret med toner af ristet toastbrød og syrlige bolcher, cremet med dejlige noter af chokolade.

Eftersmagen er lang og vedholdende.

Sovereign er klassisk singlemalt, der er lagret på amerikansk eg. Det er rent faktisk 1st fill Bourbon fade, der har været anvendt, og fadene har derfor bidraget meget til aromaudviklingen i denne whisky.

Sovereign har fået flere flotte internationale anmeldelser, blandt andet har denne fremragende whisky vundet sølvmedalje ved International Wine & Spirits Competition (IWSC) og bronze ved World Whiskies Awards (WWA).

Destilleriet:
Tullibardine - Single Highland Malt Tullibardine - Single Highland Malt
Tullibardine er et lille selvstændigt destilleri, der i dag ejes af bourgogne-familien Picard. Det er et af de meget få tilbageværende små uafhængige destillerier i Skotland.

Stedets historie trækker tråde tilbage til slutningen af 1400-tallet, hvor der blev brygget øl på stedet. Det nuværende destilleri er opført i 1947, og siden da er Tullibardine blevet handlet adskillige gange, ligesom det i flere perioder har været lukket ned.

Men det er faktisk slet ikke destilleriets gloværdige historie, der er interessant. Det er langt mere interessant, hvad der sker lige nu, og hvad planerne er for fremtiden. Lige nu har Tullibardine et lille lækkert sortiment af gode prisvenlige aftapninger. Dette kombineres med nogle få limiterede aftapninger hvert år. De nuværende ejere har investeret kraftigt for at bygge flere lagerbygninger, egen tappehal og et helt nyt besøgscenter, som forventes færdigt i 2017. Fremtiden tegner derfor meget lys for Tullibardine, og det har man også kunnet se af de mange fine medaljer og anmeldelser, destilleriet har modtaget de seneste år.

Jim Murray skriver: "We are getting to the stage now where Tullibardine is now becoming one of the true great Single Malts of Scotland.


Specifikationer
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tullibardine Sovereign, Highland single malt, Bourbon Barrels
Din bedømmelse