Carmenere Gran Reserve Tarapaca Chile

Duft af kirsebær med strejf af vanilje i fyldig lækker vin som vil falde til med alt mad der tilsættes. Carmenere druen er den drue, der er nemmest at tilsætte mad, da den vil tilpasse sig.
På lager
SKU
901057
129,75 kr
Duft: Kirsebær, peber og tobak samt et strejf af vanille fra fadlagringen.

Smag: Fyldig med god moden tannin i harmoni med krydderierne der ender med en eftersmag flot balance.

Tarapaca Carmenere Gran Reserve er god til: Okse- og kalvekød, kylling, modne oste og til det kraftige danske julebord.
Carmenere druen er den drue, der gerne vil står lidt i glasset før de gode noter kommer frem, til gengæld vil den ofte tilpasse sig maden.

Serverings temperatur 16-18ºC.

Vinen:
Druerne er høstet manuelt i midten af april. Klaserne anbringes i kurve, som rummer 14 kg, for at bevare de udsøgte druer intakte og undgå unødig iltning. Vinen fermenteres på ståltank og overføres derefter til nye 225 liters franske egetræsfade i 12 måneder for lagring og udvinkling. Herefter tappes den på flaske efter en let filtrering.

Tarapaca vinhuset og området:
I Chiles klima har Carménère mulighed for at modne perfekt. Det er en drue, hvor høsttidspunkt er altafgørende for om balancen i vinen bliver korrekt. Viña Tarapacá har nu erfaringen til at producere Carménère på højt niveau. Dette er en vin i flot balance med massere af moden frugt og en stor blødhed. Samtidig fornemmes tydeligt Carménère druens karakteristika; en lille smule frisk krydderurt.

Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile. Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje"; den kolde, polare Humboldt-strøm, som løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne.

Carménère-druerne kommer fra det chilenske vindistrikt Maipo Valley, den mest berømte vinregion, lige syd for hovedstaden Santiago, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder. Jordbunden i området består mest af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omkringliggende bjerge.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Carmenère
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Carmenere Gran Reserve Tarapaca Chile
Din bedømmelse