Tomatin Cu Bocan 46 % Bourbon Cask Single Malt 46%

Rig frugt agtig med mange smags nuancer af smørkaramel og mandlere blandet med mørk chokolade og ristede kastanjer, anelse røgsmag i slutningen der føles let tør.
På lager
SKU
23604
519,00 kr
Oprindelig er Cú Bòcan en let peated single malt modnet i en combination af Virgin Oak, Bourbon og Sherry fade.

Duft: Antydninger af røg, sød paprika, tørrede frugter og mørk sirup karamel side om side med fremherskende træ, creme og maltede nauancer.

Smag : Rig og frugtagtig, smørkaramel og mandler, mørk chokolade, kaffe, kiks og ristede kastanjer.

Eftersmag : Langsommelig start med en utrolig sødme og en let røgsmag som bliver mere tør med tiden.

Helvedeshunden Cú Bòcan siges at have forfulgt beboerne i den lille landsby Tomatin igennem de seneste århundrede.
Hunden ses ikke ofte, men når det sker, med mange års mellemrum, er det altid en voldsom oplevelse. Som sidst, hvor en destillerimedarbejder var ude at gå en sen aftentur alene, og blev forfulgt af et stort sort bæst med røg stående ud af de blafrende næsebor og med blottede tænder.
Imod al fornuft var denne destillerimedarbejder så draget af, at mærke hundens pels, at han med rystende hænder rakte ud for at føle den, kun for i næste sekund at se hunden forsvinde op i et spøgelsesagtigt slør af blålig røg og damp, hvorefter intet andet end skrækindjagende stilhed kunne høres og mærkes.

Tomatin – Highland destilleri fra 1897. Tomatin er stadig i dag, et af Skotlands største destillerier med ikke mindre end 23 stills, og deres lagerhaller har en kapacitet på ikke mindre end 220.000 fade. Tomatin er, som flere andre skotske destillerier, på Japanske hænder, og har været det siden 1984 og var de første der blev opkøbt. Der udgives meget malt whisky på Tomatin, og der findes også nogle uafhængige aftapninger, heraf mange gamle.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tomatin Cu Bocan 46 % Bourbon Cask Single Malt 46%
Din bedømmelse