Tomatin 2007 Single malt, Gordon & MacPhail

Tomatin 2007 Bourbon cask matured er et godt eksempel på ”bourbon” udtrykket i Discovery serien fra Gordon & Macphail. Her er sødme fra frugter af pærer og bananer der er blandet med lidt vanilje fra fadet.
På lager
SKU
67462
489,75 kr
Duft: Frisk vanilje og pære aromaer sammen med hyldeblomst, æble, pære, jordbær og kandiseret citron.

Smag: Sød med pærer og bananer med noter af vanilje og let fadpræg.

Eftersmag: Noter af vanilje sammen med en glat forkullet træ noter.

Tomatin 2007 Bourbon cask matured er et godt eksempel på ”bourbon” udtrykket i Discovery serien.

Discovery er en serie af whiskyer fra det traditionsrige firma Gordon & Macphail. Serien er ment som en introduktion til deres portefølje af gode kvalitets rige single malt whiskyer. I discovery serien arbejder de med 3 udtryk for deres whisky Sherry, Smoky og Bourbon.

Tomatin er i grundlagt i 1897 i det skotske højland. For en stund var destilleriet et af Skotlands største; før krisen i starten af 1980’erne var kapaciteten oppe på 10 millioner liter om året. Tomatin var det første japansk-ejede destilleri i Skotland, og efter Takara Shuzo Co. Og Okara & Co. købte det, har man justeret kapaciteten lidt, og i dag er den nede på det halve. Hele 40% af produktionen bruges til single malt, hvilket er en betragtelig del sammenlignet med standarden i industrien og med tanke på, at blends stadig udgør 70% af den whisky der eksporteres fra Skotland.
Stilen er intenst frugtig og tropisk. Der produceres også en lille smule med røget malt, som tappes unver navnet Cú Bocan.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for pop musikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.
Specifikationer
Årgang 2007
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tomatin 2007 Single malt, Gordon & MacPhail
Din bedømmelse