Teseo IGT, Super Toscana, 12,5 % Castellani

Super Toscaner med 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon - begge lagret på fade i 2 år inden aftapning. Her møder man røde kirsebær med lækker frugt sødme der smyger sig om tungen i harmoni med krydderi og træets toner.
På lager
SKU
638300
99,75 kr
Duft: Lækre rene røde kirsebær og lidt krydderi fra fadet.

Smag: Mediumfyldig med god frugtsødme og lidt krydderi fra fadlagringen med blød afstemt eftersmag.

Vinen er en glimrende ledsager til lyse kødretter og pasta med tomatsauce.

Serverings temperatur 16-18°C.
Vinen:
Castellani har sammensat vinen med druesorter: 90% Sangiovese og 10% Cabernet-Sauvignon. De to druesorter er vinificeret hver for sig. Gæringen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur, for at bevare den ædle drue i den endelige vin. Når gæringen er forbi, stikkes de to vine sammen og lagringen på egetræsfade begynder. Vinen lagres i to år på 550 liters slovenske egetræs fade. Inden aftapningen på flaske udvælges kun den bedste kvalitet. Villa Teseo modner i 6 måneder på flasken, før den frigives til salg.

Vinhuset:
Teseo tilhører den nye generation af rødvine fra den mellem italienske vinregion, Toscana. Super toscana-vinen blev udviklet som forsøg i begyndelsen af 1960erne og 70erne, hvor man begyndte at blande de lokale druesorter med franske druesorter, for at opnå en mere international stil. Fra begyndelsen blev vinene solgt under den laveste kvalitets kategori Vino da Tavola, fordi lovgivningen ikke rummede mulighed for blandingen med de franske druesorter. Villa Teseo har betegnelsen SuperToscano Indicazione Geografica Tipica, en vin kategori der blev indført ved lov i Italien i 1992. Kategorien svarer nogenlunde til det franske Vin de Pays.


Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Teseo IGT, Super Toscana, 12,5 % Castellani
Din bedømmelse