Terra Barossa Shiras Thorn Clarke

Fyldig elegant vin med en knivskarp balance med bløde tanniner og friske røde bær og lækre krydderier. Et godt valg til intense kødretter med krydderier og smag.
På lager
SKU
63511
139,75 kr
Duft Stor duft med noter af mørk frugt som blommer og brombær samt et krydret strejf af mynte og vanilje fra fadlagringen.

Smag: Opleves levende med bløde modne tanniner og friske røde kirsebær.

Server til: Fremragende ledsager til dit bedste stykke oksekød eller andre intense kødretter.

Serverings temperatur: 16-18°C.

Vinen:
Fremstillet af Shiraz fra Thorn-Clarkes egne vinmarker. Druerne høstes fuldmodne i marts måned, og afstilkes inden gæringen. Mosten gæres til vin over en 7 dages periode ved 22-25°C. Mosten pumpes over skindet 2 gange om dagen, og der udtrækkes på denne måde optimalt af farve og frugt fra skallerne. Herefter lagres vinen i 12 måneder på amerikanske egetræs fade for at give ekstra krydderi og intensitet i vinen.

Vin huset:
To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke. Som vinmager har de ansat Derek Fitzgerald, der har arbejdet i flere forskellige regioner i Australien, og nu har fundet sit hjem i Barossa Valley.

Barossa Valley er beliggende i South Australia, og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarkes filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz, og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz-druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling. Terra betyder jord, og Terra Barossa-serien har fået sit navn, for at ære den fantastiske diversitet i jordbunden i dalen.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Terra Barossa Shiras Thorn Clarke
Din bedømmelse