Terra Barossa Cabernet Sauvignon Thorn-Clarke

Stor bouquet som byder på komplekse noter af modne kirsebær og blåbær med et strejf af lakrids og ribs i duften hvor smagen er medium fyldig med bløde tanniner og en moden frugt med jordbær og blåbær. Vinen vil passe godt til okse- eller kalvekød samt modne oste.
På lager
SKU
63528
139,75 kr
Duft: Lidt teglfarvet kant med stor bouquet af komplekse noter af modne kirsebær, blåbær, et strejf af lakrids og ribs.

Smag: Medium fyldig med bløde tanniner og en moden frugt med jordbær og blåbær i god balance og med lang eftersmag.

Terra Barossa Cabernet Sauvignon passe godt til okse- eller kalvekød samt modne oste.

Serverings temperatur: 16-18°C

Vinen:
Cabernet Sauvignon-druerne kommer fra Thorn-Clarke familiens egne marker, og er høstet ved optimal modenhed i marts måned. Efter fermentering sørger man for god kontakt mellem skaller og most under gæringen. Dette er for at trække tanniner ud af skallerne og tilføre vinen yderligere farve og frugt. Vinen lagres efterfølgende i 12 måneder på franske egetræs fade, for at vinen for god balance og intensitet.

Vin huset:
To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.

Barossa Valley er beliggende i South Australia og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.

Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier - Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Terra Barossa Cabernet Sauvignon Thorn-Clarke
Din bedømmelse