Rose Tavel les Eglantiers Grenache Noir og Syrah Brotte

Tavel er kongen af rosévin som vil lidt af det hele med eller uden mad. Stor bouquet af jordbær og hindbær hvor krydret strejf af lavendel blander sig i blød fyldig smag. Tavel vil gerne folde sig ud med lys og røget kød og salater.
På lager
SKU
29906
139,75 kr
Duft: Stor åben bouquet med noter af jordbær, hindbær og et krydret strejf af lavendel.

Smag: Blød med god fylde og noter af modne bær og letter krydderier.

En rosévin der vil ledsage kødretter og kraftfulde oste på fornem vis.

Serverings temperatur 8-10°C.

Vinen:
Tavel kan produceres på ni druesorter, hvoraf de vigtigste er: Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre og Clairette. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur på 18°C. Skallerne bliver i den gærende most, ind til den har opnået sin rosé farve. En rosévin med stor struktur og kompleksitet. Bedst når den er ung, men kan udvikle sig i op til 5 år fra høståret under optimale betingelser.

Tavel er kongen af rosévin. Kendt som Louis XIVs yndlingsdrik. Området ligger midt i Rhônedalen, som er mere kendt for sine rødvine, men her fremstilles en imponerende kraftfuld rosévin.

Området og producenten:
Beliggenheden af Tavel distriktet kan sammenlignes med en lille ø i en stor sø. I søen, det sydlige Rhônedelta, fremstilles de mest imponerende rødvine, men her på øen, Tavel, fremstilles en unik rosévin. Tavel ligger sydvest for Châteauneuf-du-Pape i den sydlige del af Côtes du Rhône i departementet Gard, nordvest for den gamle Paveby, Avignon. Tavel dækker et areal på 800 ha, hvor jorden i den sydøstlige del består af sand og ler, mod nordøst af rullesten og mod vest af kalk.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Grenache Noir, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rose Tavel les Eglantiers Grenache Noir og Syrah Brotte
Din bedømmelse